Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΟΤΑΝ ΦΟΡΑΓΑΝ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ


Τι ξετρύπωσα σήμερα στο αρχείο!!! Μια φωτογραφία από τρία χρόνια πριν με την αφεντιά μου να κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από το άγαλμα του Χαρίλαου Τρικούπη, στην Παλαιά Βουλή το οποίο είναι ντυμένο με ένα πολύχρωμο πουλοβεράκι σε ζεστά χρώματα ενώ ανάλογα πουλοβεράκια φορούν και οι νεραντζιές στο μικρό διάζωμα με το κτίριο.

Ήταν ένας άλλος χειμώνας θυμάμαι που και τότε είχε αστέγους ντόπιους κυρίως, και για τους οποίους οι σημερινοί σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο και έκαναν ένα σωρό διαμαρτυρίες και παραστάσεις. Έτσι έβαλαν και στο στόχαστρο, θυμάμαι, την ομάδα που είχε την πρωτοβουλία να «ντύσει» δέντρα και παγκάκια της πόλης με πολύχρωμα πουλόβερ με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας για το θέμα των αστέγων. Το τι γράφτηκε και ειπώθηκε από διάφορους τρολ κομισάριους και ροζέ πασιονάριες που σιτίζονται σήμερα από τον δημόσιο προϋπολογισμό και εύπορες ΜΚΟ δεν λέγεται, αλλά το εγχείρημα της ομάδας έπιασε τόπο και η κατάσταση των αστέγων αντιμετωπίστηκε αθόρυβα και χωρίς πολλά προβλήματα.

Έτσι θυμήθηκα εκείνη την εποχή, σήμερα, που η κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμένου δείχνει, την ανικανότητά της να χειριστεί τα διάφορα ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά αποκαλύπτει την υποκρισία με την οποία διαχειρίστηκε αυτά τα θέματα όταν ήταν απέξω και πως τώρα που έκατσε στην γλυκιά και ζεστή καρέκλα της εξουσίας σφυρίζει αδιάφορα…

ΑΘΗΝΑ, 11012017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου