Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ


Η κορυφή του Βελουχιού χιονισμένη (Φωτό: Δημήτρης Αντωνίου).
Δεν πρόκοψα φέτος να είμαι στα βουνά για να χαρώ τον Τόπο φορτωμένο με χιόνια και ιδιαίτερα τα χιόνια στο Βελούχι και τις γύρω κορφές των βουνών στη Ρούμελη. Το είχα καημό ομολογώ να ανέβω στην κορυφή του μια τέτοια στιγμή, της απόλυτης χιονοκαιρίας να δω τη Ρούμελη ντυμένη στα άσπρα δεν μου έτυχε αλλά να λέμε και την αλήθεια δεν θα ήμουν σε θέση να ανέβω τόσο ψηλά γιατί δεν έχω τέτοια εμπειρία και αντοχές…

Η Ποταμιά και οι κορυφές της Χελιδόνας (Φωτό: Δημήτρης Αντωνίου).
Να μη γκρινιάζω όμως, απόλαυσα νοερά στις χιονισμένες κορυφές του Βελουχιού και το πανόραμα της Ευρυτανίας και της Ρούμελης μέσα από τις εκπληκτικές φωτογραφίες καλών φίλων και με ξεσήκωσαν για ένα προσκύνημα τις επόμενες ημέρες, που όπως ακούω θα έχουμε και άλλες χιονοπτώσεις, στη χιονισμένη πατρίδα πράγμα το οποίο συνιστώ σε όλους όσους μπορούν να το κάνουν γιατί τέτοιες στιγμές σπανίζουν. 

Η κορυφή του Βελουχιού και το χιονοδρομικό (Φωτό: Δημήτρης Αντωνίου).
Το λέω αυτό γιατί και άλλες φορές κατά το παρελθόν έχει ρίξει τόσο χιόνι αλλά φέτος τα ιδιαίτερα κλιματολογικά φαινόμενα που το προκαλούν ήταν εκτεταμένα και είχαν διάρκεια. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που το κράτησαν πολλές ημέρες και στα κλαδιά των δέντρων δημιούργησαν σπάνιες και μοναδικές εικόνες που προκαλούν για ωραίες περιπλανήσεις στα δάση που μοιάζουν με μαγεμένα και στην υπέροχη φύση του Ευρυτανικού χειμώνα.

Το Καρπενήσι σκεπασμένο από χιόνια. (Φωτό: Δημήτρης Αντωνίου).
- Τις εξαιρετικές φωτογραφίες από το χιονισμένο Βελούχι δανείστηκα για την περίπτωση από τον Δημήτρη Αντωνίου, στη σελίδα του οποίου στο Facebook μπορείτε να δείτε και άλλες πολλές καθώς βέβαια και στις σελίδες πολλών άλλων φίλων από τη χιονισμένη Ευρυτανία και Δυτική Φθιώτιδα. 

Το πανόραμα των βουνών της Ρούμελης στα χιόνια. (Φωτό: Δημήτρης Αντωνίου).



ΑΘΗΝΑ, 23012017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου