Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΖΑΡΜΑΣ

"Ασβεστωμένο" από το χιόνι το πυροφυλάκειο στην κορυφή της Καζάρμας
Δεν είναι για όλους οι αναβάσεις στα χιονισμένα βουνά και ιδιαίτερα τούτες τις ημέρες που ο χειμώνας τα φόρτωσε με όσα χιόνια δεν είχε ρίξει τα προηγούμενα χρόνια και το ευχαριστήθηκε όλη η πλάση και βεβαίως και κάποιοι από τους καλούς μας φίλους ορειβάτες που βρήκαν την ευκαιρία να περπατήσουν μέχρι κάποιες ωραίες κορυφές.

Ανάβαση στην Καζάρμα από τους ορειβάτες του ΕΟΣ Καρδίτσας
Αναφέρομαι στους φίλους από τον ΕΟΣ Καρδίτσας, Παντελή Μανώλη, Αντώνη Παπαδάκο, Βασίλη Ράικο και Αποστόλη Κηρύκο οι οποίοι την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ανέβηκαν στην κορυφή της Καζάρμας (Ζυγουρολίβαδο) 1977 μ. βαδίζοντας στο χιόνι το οποίο σε ορισμένα σημεία έφτανε το 1.70 ύψος και γι’ αυτό χρειάστηκαν χιονοπέδιλα και ειδικό ρουχισμό γιατί ο αέρας ήταν παγωμένος. Οδηγός τους, οι σημάνσεις που έχουν κάνει παλιότερα στο μονοπάτι και εξυπηρετούν θαυμάσια και πολλούς άλλους ορειβάτες και εξείχαν από το χιόνι. Η διαδρομή από τον Άγιο Νικόλαο προς την κορυφή ήταν υπέροχη αλλά δεν είχαν την διαφάνεια των προηγούμενων ημερών γιατί ήδη στον κάμπο τα χιόνια που λιώνουν δημιουργούν μια αραιή ομίχλη που ανεβαίνει μέχρι τα 2.000 μέτρα και η οποία εμπόδιζε τη θέα. Μόνο τον Όλυμπο έβλεπαν προς τη μεριά της Θεσσαλίας ενώ από την πλευρά των Αγράφων διέκριναν κάποιες κορυφές προς τα Άγραφα γιατί η λαγκάδα της Αργιθέας ανέβαζε πυκνή ομίχλη. Στόχος όπως πάντα το παρατημένο πυροφυλάκιο που το βρήκαν ασβεστωμένο κυριολεκτικά από το παγωμένο χιόνι.

Παντελής Μανώλης, Αντώνης Παπαδάκος, Βασίλης Ράικος, Αποστόλης Κυρήκος
Νοερά ήμασταν μαζί τους και τους ευχαριστούμε για τις ωραίες φωτογραφίες από αυτή την ανάβασή που μας μοίρασαν και τους ευχόμαστε να είναι καλά να ανεβαίνουν με οποιοδήποτε καιρό στα Άγραφα και να τους ακολουθούμε κι εμείς όποτε μπορούμε… 

ΑΘΗΝΑ, 23012017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου