Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΟΝ «ΑΧΕΛΩΟ» ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ο Αντιγόνη Παπαϊωάννου με τους γονείς της Ελένη και Βασίλη
Στον ποταμό Αχελώο «φωτιστήκαμε» προχθές των Θεοφανείων, στη Γέφυρα Κοράκου συγκεκριμένα όπου έγινε η τελετή του αγιασμού των υδάτων προσκεκλημένοι από τον δήμαρχο Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδο και ήμασταν από την πλευρά της Αργιθέας, ο δήμαρχος Λάμπρος Τσιβόλας, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Καραγεώργος και από τις παλαιότερες αρχές, ο Δημήτρης Τσίνας και ο Γιώργος Σακελλάρης.

Γιώργος Σακελλάρης, Δημήτρης Τσίνας, Θανάσης Καραγεώργος, Λάμπρος Τσιβόλας
Αφού πήγαμε να δούμε τι έχει απομείνει από την παλιά γέφυρα Κοράκου και το τούρκικο τελωνείο στα ελληνοτουρκικά σύνορα (1832-1881), επιστρέψαμε στο ωραίο κατάστημα του Βασίλη Παπαϊωάννου «Ο Αχελώος» όπου για να τιμήσουμε την ημέρα και τον ποταμό παραγγείλαμε πέστροφες και τις ετοίμασαν με εξαιρετικό τρόπο ο Βασίλης με τη γυναίκα του Ελένη και την κόρη τους Αντιγόνη.  



Η εξοχική ταβέρνα «Ο Αχελώος» λειτουργεί κοντά στη γέφυρα από την πλευρά της Αργιθέας από το 1998, είναι ένα ιδανικό σημείο για στάση των περαστικών από την περιοχή και στέκι συνάντησης για τους ντόπιους αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτό το κομμάτι του Αχελώου. Είναι ανοιχτή όλη σχεδόν την ημέρα αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να τηλεφωνήσει στο 2445032042 και 6974323791 να βρει έτοιμο το τραπέζι. 

ΜΑΡΑΘΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ, 08012017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου