Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΣΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΖΑΧΑΡΗ

Ο Χρήστος Ζαχαρής στο μαγαζί στο Χαλίκι
Δεν ήταν φέτος να γιορτάσω την 25η Μαρτίου στην Αθήνα ή αλλού με παρελάσεις, πανηγυρικούς και μπακαλιάρο με σκορδαλιά και με καλή παρέα πήραμε με βουνά, με στόχο, να αγναντέψουμε τις κορυφές της Πίνδου που μας κρατούν ακόμη μακριά φορτωμένες τα χιόνια και να χαρούμε τα πρώτα βλαστάρια της άνοιξης στις οξιές!

Ο Χρήστος Ζαχαρής με την Καλλιόπη Αθανασιάδη στο Χαλίκι

Ο δρόμος μας έφερε και στο Χαλίκι του Ασπροποτάμου (Τρίκαλα), το ιστορικό Χαλίκι, το ψηλότερο χωριό του Ασπροποτάμου (1.160 μ), όπου ο φίλος και συνάδελφος Χρήστος Ζαχαρής επέλεξε πριν από πολλά χρόνια να ζήσει μόνιμα αναλαμβάνοντας το μαγαζί που λειτουργούσε από πολλά χρόνια πριν ο πατέρας του και κατάφερε έτσι να ζωντανέψει το άδειο χωριό καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια μένει στο Χαλίκι και το χειμώνα. 

Είχα αρκετά χρόνια να δω το Χρήστο και χάρηκα που τον βρήκα αισιόδοξο γιατί πέρασε χωρίς προβλήματα το βαρύ χειμώνα που έσφιξε το Χαλίκι και όλα τα βουνά και προσβλέπει σε μια ωραία άνοιξη και καλοκαίρι που θα γεμίσει πάλι κόσμο το χωριό και θα γεμίσουν ήχους από κουδούνια και φωνές τσοπάνηδων οι πλαγιές της Πίνδου. Καθίσαμε αρκετή ώρα στο ωραίο μαγαζί του και μιλήσαμε για χρόνια που περάσαμε από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, τους συμμαθητές μας που έγιναν υπουργοί και αρχηγοί κόμματος, τα πολιτικά αλλά και για τα κοπάδια. Φεύγοντας δώσαμε σύντομα ραντεβού να ανέβουμε και στη Βερλίγκα, την ορεινή λίμνη απ’ όπου έδωσε και το όνομα στο μαγαζί του (La Verliga) που πηγάζουν ο Αχελώος και ο Πηνειός.  

Με τον Χρήστο Ζαχαρή στο μαγαζί στο Χαλίκι
Για όποιον επιθυμεί να επισκεφτεί το Χαλίκι, σημειώνω ότι ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό από την Πύλη είναι καθαρός και διαρκώς ανοιχτός ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον δρόμο από το Ανήλιο και περνάει τον αυχένα  Μάντρα Χόντζα ο οποίος είναι ελεύθερος από χιόνια και απ’ όπου η θέα προς τις κορυφές της Πίνδου είναι εξαιρετική. Το τηλέφωνο του Χρήστου Ζαχαρή είναι το 2432087274 και θα τον βρείτε εκεί όλες τις ώρες… 

ΑΘΗΝΑ, 26032017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου