Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΒΕΛΑΩΡΑΣ


Του Αϊ – Γιώργη του στρατηγού, του καβαλάρη σήμερα η τρανή γιορτή και οι ευχές θα πλημμυρίσουν τους εορτάζοντες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Με αυτή τη σκέψη ξεκίνησα σήμερα τη μέρα και αναζητώντας μια φωτογραφία να στολίσω τα λόγια έπεσα πάνω σε μια εξαιρετική σειρά του Κώστα Καλαμίδα από τα Κέδρα Ευρυτανίας ο οποίος τελευταία έχει αποτυπώσει με ιδιαίτερη φροντίδα κάθε γωνιά του τόπου μας.

Η σειρά δείχνει μια ιδιαίτερη στιγμή από το κοπάδι (λακνιά) των ημιελεύθερων αλόγων της Βαλαώρας Ευρυτανίας με την οποία ασχολούνται συστηματικά και φροντίζουν ορισμένοι νέοι του χωριού. Μια στιγμή ερώτων που βεβαίως απασχολούν και αυτά τα υπέροχα ζωντανά την άνοιξη και βοηθούν στην αύξηση του κοπαδιού και στην οποία φαίνεται το υπέροχο αρσενικό να προβάλλει με μια ωραία κίνηση την δύναμή του και την ομορφιά του σε κάποιο θηλυκό ή αντίπαλό του.


Τον ευχαριστούμε που μας μετέφερε αυτή την ωραία στιγμή της ελληνικής υπαίθρου και περιμένουμε απ’ αυτόν και την παρέα του κι άλλες ωραίες φωτογραφίες.

ΑΘΗΝΑ, 23042017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου