Google+ Badge

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ



Φωτογραφίες από τα βουνά και τα νησιά μπορώ να ανεβάσω ένα σωρό, όπως επίσης μπορώ να γράψω και πολλά κείμενα γι' αυτά που βλέπω και μου αρέσουν και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας. Αυτό όμως που δεν μπορώ με τίποτα να σας στείλω, ούτε με φωτογραφίες, ούτε με κείμενα είναι οι γεύσεις που δοκιμάζω κάποιες φορές στις περιπλανήσεις μου εδώ κι εκεί στην Ελλάδα. Όπως για παράδειγμα, τους ανθούς της κολοκυθιάς που μαγείρεψε η κυρά Γεωργούλα Κατσίνη σαν σήμερα πριν από εννιά χρόνια στη Χελιδόνα Ευρυτανίας.



Και δεν ήταν η γεύση, αλλά όλη η φροντίδα που είχε για τα ταπεινά αυτά λουλούδια, που νοστίμεψαν και έδωσαν χρώμα σε μια κατσαρόλα με λαχανικά από τον κήπο της. Κράτησα τη συνταγή (την αγνούν οι τηλεμάγειροι) και πιθανόν κάποια στιγμή τη βάλω σε κάποια σελίδα περιοδικού, όχι βέβαια για να την ξεσηκώσετε και να κάνετε κάτι το ίδιο γιατί αυτό είναι πρακτικά αδύνατον, αλλά έτσι για την ιστορία και θα την αφιερώσω σε αυτή τη σπουδαία γυναίκα που ξέρει ακόμα να μαγειρεύει λουλούδια από τον κήπο της.

ΑΘΗΝΑ, 13072017